Agility

Agility on vauhdikas koiraurheilumuoto, jossa ohjaajan tarkoituksena on saada koira suorittamaan ennalta määrätty esterata virheettömästi mahdollisimman nopeasti. Rata on kilpailujen tuomarin suunnittelema ja esteet on suoritettava numerojärjestyksessä. Radan kilpailijat saavat tietää vasta kilpailupaikalla.

Agility on, paitsi kilpailulajina, myös pelkkänä harrastuksena jännittävä ja hauska, yleensä koirien mielestä jopa ylettömän hauska! Tässä lajissa koiran ja ohjaajan välisen suhteen on tärkeää olla kunnossa, jotta radalla nopeasti etenevä koira malttaisi kuunnella ohjaajan käskyjä. agility_yleiskuva_salli

Agilityä ei pääsääntöisesti kannata alkaa harjoittelemaan yksin, vaan paljon mukavampaa ja tehokkaampaa on treenata ryhmässä. Tällöin saat oikeaoppista koulutusta ja vinkkejä kokeneemmilta lajin harrastajilta. Lajin seurasta saat paljon lisää koiraystäviä. Ei ole välttämätöntä lähteä kilpailemaan, jollei halua, voi vaan pitää hauskaa koiransa kanssa.
Mutta jokaiselle varmaan tulee jossain vaiheessa mieleen kokeilla, miten pärjää kisoissa.

Agilityssä on 11 erilaista estettä, joista tuomari muodostaa kilpailuista toiseen vaihtuvat, 100-200 metriä pitkät radat. Agilitykilpailussa koira suorittaa annetun radan tuomarin asettamaa ihanneaikaa tavoitellen.

Agilityesteet jaetaan hyppyesteisiin, kontaktiesteisiin ja ns. muihin esteisiin. Kilpailuluokasta riippuen 100-200 m pitkällä radalla on 12-20 estettä, joista vähintään seitsemän on hyppyesteitä.

TuuKKin agilitytoiminnasta vastaa tiimi, johon saat yhteyden sähköpostilla osoitteessa agility(at)tuukk.fi. Toimikunnan esittelyyn pääsee tästä.

Agilitytiedotteet