Agility

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Agilityssa ihminen ohjaa koiraa suorittamaan tuomarin suunnitteleman esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ihminen ohjaa koiraa suorittamaan radalla olevat esteet liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi.

Ratatyyppejä on kaksi erilaista: hyppyrata ja agilityrata. Esteitä radalla on 15–22. Kilpailuissa koirat jaetaan viiteen kokoluokkaan säkäkorkeuden perusteella, tasoluokkia on kolme. Kilpaileminen aloitetaan 1-luokasta, josta koira sertifikaatin saatuaan nousee 2-luokkaan ja edelleen 3-luokkaan, jossa koiralla on mahdollisuus valioitua. agility_yleiskuva_salli

Agility sopii kaiken ikäisille ohjaajille ja harrastamisen voi aloittaa melkein minkä rotuisen koiran kanssa tahansa. Agilityssa menestyminen vaatii koiralta hyvää fyysistä kuntoa, yhteiskuntakelpoisuutta sekä toimintakykyä. Lisäksi ensiarvoisen tärkeässä asemassa on toimiva yhteistyö ohjaajan kanssa. Nämä kaikki kehittyvät lajin parissa kuin huomaamatta. Kilpailemisen voi aloittaa aikaisintaan, kun koira on 18 kuukauden ja 1 päivän ikäinen. Koiran tulee olla tunnistusmerkitty ja rokotettu Kennelliiton sääntöjen mukaisesti.

TuuKKin agilitytoiminnasta vastaa tiimi, johon saat yhteyden sähköpostilla osoitteessa agility(at)tuukk.fi. Toimikunnan esittelyyn pääsee tästä.

Agilitytiedotteet