Mari Heinonen

agility_kouluttaja Mari Heinonen

Koira: Tikru (Looney Toonie's Eye Of The Tiger)
Syntymäaika: 9.9.2011
Rotu ja sukupuoli: shetlanninlammaskoira narttu

Koira: Ruuti (Looney Toonie's Indiana Jones)
Syntymäaika: 19.3.2013
Rotu ja sukupuoli: shetlanninlammaskoira uros

Koira: Consta (F-Constantine de Medina Mayurca)
Syntymäaika: 12.5.2014
Rotu ja sukupuoli: shetlanninlammaskoira uros

Koiratausta: Viime vuosituhannella mieheni kanssa muutettua yhteen otimme ensimmäisen yhteisen koiramme. Koira oli 7-vuotias huostaan otettu labbis-karjakalankarhukoiramix. Koiran kanssa ei harrastettu mitään, vaan se sai viettää rauhallista perhe-elämää kymmenenvuotiaaksi asti.

Nalle-koiran kuoltua perheeseemme tien löysi pieni sekarotuinen Rico-koira. Rico oli Viron tuontikoira, eikä herran roduista tiedetty mitään. Jackrusselinterrieri tuli vahvasti esille ulkomuodossa sekä kovapäisyydessään, muita rotuja voitiin vain arvailla. Ricon kanssa tutustuttiin harrastamisen saloihin, perustottelevaisuudesta rally-tokoon ja aina agilityyn asti. Ricon kanssa ei koskaan kisakentille päästy.

Ricon kanssa into harrastamiseen syttyi ja herran ollessa 4-vuotias perheeseemme tuli 2012 ensimmäinen sheltti, Tikru. Tikrun kanssa tavoitteellisuus oli jo ihan alkutreenamisista lähtien mukana. Tikru oli puolitoistavuotias, kun sillä oli jo suoritettu RTK2 ja vähän vajaa kaksi, kun BH suoritettiin hyväksytysti. Toko oli aina tavoitteena, mutta Tikrun pehmeys ei riittänyt tokon kovuuteen ja ilmeettömyyteen. Agility kulki aina pennusta asti siinä sivussa, irrottelutreeninä. Tikrun kanssa käytiin agilityakatemiassa pentukurssi ja sen jälkeen on omassa treeniporukassa ohjatusti treenattu. Kisaaminen ei ollut koskaan tavoitteena, mutta kesällä 2014 tajusin kuinka taitava Tikru oli. Tästä syttyi sitten ajatus, että aina voi kokeilla. Heinäkuussa 2014 startattiin ensimmäiset kisalähdöt ja kolmetoista lähtöä myöhemmin oltiinkin jo kolmosissa. Tikru saavutti vuonna 2018 agilityssä hyppyvalion arvon.

Ruutin kanssa agilityssä kisaaminen aloitettiin kesällä 2015.  Ruuti on erittäin tempperamenttinen sheltti, jolla vauhti korvaa järjen. Ruutilla on kova halu mennä lujaa ja se näkyy aina agilitykentillä. Ruuti kisaa kolmosissa, ja se on minun elämäni ensimmäinen valio koira. Ruutista tuli joulukuussa 2017 agilityvalio (varjo). 

Constan kanssa agilityä ei harrasteta. Constan kanssa harrastaminen keskittyy TOKOon, Rally-Tokoon ja näyttelykehässä esiintymiseen.

Lajit: Agility, rally-toko, toko satunnaisesti
Tittelit/saavutukset:
Tikru: BH suoritettu hyväksytysti, rally-tokossa RTK2 (suoritettu ennen virallistumista), RTK 3 (virallinen), FI-AVA-H
Ruuti: RTK1 (virallinen), FI-AVA (varjo)