Haku

Haku eli henkilöetsintä on mukava sosiaalinen harrastus, jossa koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan metsään ”kadonneita” ihmisiä, eli maalimiehiä. Hakuharrastus vaatii sitoutuneen ohjaajan, koska hakukoulutuksessa treenataan porukassa ja maalimiehenä toimiminen muille ryhmän koirakoille on iso osa harrastusta. Sanotaankin, että maalimies kouluttaa hakukoiran, ei niinkään koiran ohjaaja itse. Hakuharjoituksissa vierähtää helposti useita tunteja viikosta, säällä kuin säällä. Hakukoe sisältää myös esine-etsintä- ja tottelevaisuusosuudet, joita pitää myös harjoitella.

Palveluskoiraliiton lajiesittely

PK_haku

Tuusulan Kennelkerhossa toimii tällä hetkellä kolme aktiivista, iltaisin tai viikonloppuisin harjoittelevaa hakuryhmää. Hakuharrastajia näissä ryhmissä on noin 30 kpl.

Hakuryhmät ovat tällä hetkellä täynnä, mutta satunnaisesti vapautuvia ryhmäpaikkoja voi kysellä hakuvastaavalta sähköpostitse osoitteesta palveluskoirat(at)tuukk.fi. Kerrothan sähköpostissasi itsestäsi sekä koirastasi hieman taustoja (mm. koiran rotu, ikä, kokemus lajista, koulutustaso jne.).

Pyrimme järjestämään myös erillisiä alkeiskursseja silloin tällöin resurssien mukaan.

Ryhmiin pyrkivän ei tarvitse olla kokenut harrastaja, mutta tulijalla on oltava halua kehittyä ja ymmärrettävä, että laji vaatii ohjaajalta sitoutumista myös muiden koiriin sekä säännöllistä harjoittelua. Koiran ominaisuuksiksi riittää alkuun sosiaalisuus ihmisiä kohtaan ja sellainen peruskoulutus, että koiran voi päästää irti taluttimesta. Hakuryhmiin otetaan ensisijaisesti palveluskoirarotuisia koiria.

Varmista, että saat kaikki pk-tiedotteet sähköpostiisi pitämällä jäsenrekisterissä olevan sähköpostiosoitteen ja kiinnostuksen kohteet ajan tasalla. Jäsentietojen päivitys täällä.