Pelastuskoirakoulutus

Pelastuskoiria käytetään viranomaisten apuna kadonneiden henkilöiden etsinnässä. Kadoksissa oleva voi olla eksynyt marjastaja, muistihäiriöinen vanhus, eränkävijä, lapsi, ihan kuka tahansa.

Pelastuskoiraksi soveltuvat monenlaiset koirat rodusta riippumatta, myös monirotuiset ovat tervetulleita mukaan. Pelastuskoiralta edellytetään, että se on terve ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan soveltuu etsintätehtäviin vaikeakulkuisissa maastoissa ja säästä riippumatta. Pelastuskoiraksi soveltuva koira on luonteeltaan avoin, rohkea ja ihmisystävällinen.

Pelastuskoiraohjaajalta vaaditaan itsensä kehittämistä, aktiivisuutta ja sitoutumista niin oman kuin muidenkin koirien koulutukseen. Vapaaehtoistyö on sydämen asia. Viranomaisten etsintätehtäviin kutsutaan monesti pimeässä, sateessa, kylmässä, joten koiranohjaajan on syytä rakastaa koiranilmaa! Pelastuskoiraelämä on elämäntapa.

Koulutuksemme perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja koiran motivoimiseen: hyvä pelastusetsintäkoira tahtoo löytää vielä tuntienkin etsintätyön jälkeen kadoksissa olevan. Jos olet kiinnostunut pelastuskoirakoulutuksesta, tervetuloa mukaan! Yhteyden meihin saat sähköpostilla pelastuskoirat(at)tuukk.fi.

Pelastus_etusivu

Pelastusjaostovastaavat
Heidi Kemppainen
Sini Järvi

Pelastuskoiratiedotteet