TOKO Seuramestaruus-kilpailun säännöt

TOKOn seuramestaruus ratkotaan k.o vuoden aikana virallisessa tai epävirallisessa TOKO kilpailussa. Kilpailu, missä mestaruus ratkaistaan ilmoitetaan hyvissä ajoin seuran nettisivuilla ja mahdollisuuksien mukaan Ydinluu-lehdessä.

Seuramestari 0-1 kpl/vuosi (korkeimmat suhteutetut pisteet saanut jäsen) 

Titteli: TuuKK TOKOmestari vvvv

 

Seuramestaruus-kilpailun pistekertoimet ja seuramestaruus-kilpailun pistetulos

Tuusulan Kennelkerhon TOKOn seuramestaruuden voittaa se seuran jäsen, joka saa hyväksytyn tuloksen sekä korkeimmat suhteutetut seuramestaruuspisteet. Eri luokissa saavutetut tulokset pisteytetään seuramestaruus-kilpailua varten kertoimien mukaan. Jokaisella luokalle on määritetty oma kerroin. Jos kertoimilla saavutetut pistetulokset ovat tasan, mestaruuden voittaa ylemmässä luokassa kilpaileva koirakko. Jos samassa luokassa kilpailevien koirakoiden suhteutetut pistetulokset ovat tasan, mestaruuden voittaa paremmin varsinaisessa kilpailussa sijoittunut koirakko.

 

Alokasluokassa, mikäli kaksi tai useampi koira päätyy tasapisteisiin seuramestaruutta ratkaistaessa, lasketaan yhteen seuraaminen, luoksetulo ja kokonaisvaikutus. Näidenkin mentyä tasan, ratkaisee parempi kokonaisvaikutuksen arvosana. Tarvittaessa em. liikkeet uusitaan.

Avoimessa luokassa ja voittajaluokassa, mikäli kaksi tai useampi koira päätyy tasapisteisiin seuramestaruutta ratkaistaessa, lasketaan yhteen liikkeet seuraaminen, luoksetulo, lähettäminen määrätylle paikalle ja kokonaisvaikutus. Näidenkin mentyä tasan ratkaisee parempi kokonaisvaikutuksen arvosana. Tarvittaessa em. nämä liikkeet uusitaan.

Erikoisvoittajaluokassa, mikäli kaksi tai useampi koira päätyy tasapisteisiin seuramestaruutta ratkaistaessa, lasketaan yhteen liikkeet seuraaminen (EVL-3), luoksetulo (EVL-5) sekä lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo (EVL-6). Näidenkin mentyä tasan ko. liikkeet uusitaan. Uusittujen liikkeiden tuloksia ei merkitä kilpailukirjaan eikä tallenneta Virkku.net palveluun. Muita sijoituksia ratkaistaessa liikkeitä ei uusita. Tarvittaessa sijoitus jaetaan.


Tarkka seuramestaruus-kilpailun pistetulos, joka määrittää sijoituksen, saadaan laskemalla hyväksytty kisatulos kerrottuna k.o luokan luokkakertoimella. Kertoimet eri luokissa ovat:

ALO 1,28

AVO 1

VOI 1,25

EVL 1,57

Nämä seuramestaruussäännöt ovat voimassa 2023 alkaen. Muutosta sääntöihin voi esittää hallitukselle.