TUUSULAN KENNELKERHON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

1.      YLEISTÄ

Kulunut vuosi oli kerhon 41. toimintavuosi ja vuoden aikana juhlittiin kerhon 40-vuotis syntymäpäiviä. Kerhon toiminta on ollut monipuolista kuten aina ja harrastaminen on ollut mahdollista kaikissa seuramme jaoksissa. Näyttelyjaoksen joka toisen vuoden ponnistus – Tuusula Summer Show – pidettiin taas kesällä 2013, kun taas ajokoirajaoksen toiminta on ollut pienemmällä liekillä. Pk- ja pelastuskoirajaokset ovat pyörittäneet toimintaansa niin tottelevaisuuskentällä kuin maastotreeneissäkin. Agilityä on harjoiteltu omalla kentällämme sulan maan aikana ja talven tultua koulutus siirtyi vuokrattuun sisähalliin. Toko-jaoksen toiminta käynnistyi pienen tauon jälkeen mallikkaasti ja on pyörinyt joka toinen sunnuntai kevät- ja syyskaudella. Loppuvuodesta perustettiin myös kisatavoitteellisten, ylempien (VOI/EVL) luokkien liikkeitä tavoitteellisesti treenaavien tokoilijoiden ryhmä, joka on harjoitellut ilman erillistä vetäjää joka sunnuntai.

Kenttämme ilmettä on parannettu juhlavuoden aikana merkittävästi – kentällä olevat kontit ovat saaneet uuden ilmeen Pekka Halosen Akatemian opiskelijoiden toimesta ja valaistusta parannettiin lisäämällä peräti 4 valotolppaa kentän ns. pimeälle puolelle. Näin kenttämme käyttöä on ollut mahdollista lisätä, kun valoisaa aluetta tuli merkittävästi lisää.

2.      HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT

Vuosikokouksen valitsemaan hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtaja Marja Uusitalo, varapuheenjohtaja Martti Takala sekä jäsenet Tarja Immonen, Mervi Kähönen, Anja Nikkonen, Mirva Hiltunen ja Jonna Lindfors. Varajäseninä ovat toimineet Mari Lehto ja Mari Kurenmaa. Hallitus valitsi keskuudestaan sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi Jonna Lindforsin. Toiminnantarkastajina ovat toimineet Miia Lemmetyinen ja Henna Puputti. Varatoiminnantarkastajina ovat toimineet Arja-Leena Aho ja Päivi Reiman.

Jaokset vetäjineen: Ajokoira-jaos; vastuuhenkilöitä ei valittu, koska ei aktiivista toimintaa, Agility-jaos; Mari Lehto, Martti Takala, Maiju Turunen, Henna Puputti, Manja Hämäläinen, Marianne Häkkinen, Reetta Haataja ja Elina Mauno, Toko-jaos; Tarja Immonen, Arja-Leena Aho ja Leene Torri, PK-jaos; Mervi Kähönen, Tintti Norring, Riikka Mäkinen, Petra Niemi, Minttu Gröhn ja Tarja Ruokolainen, Näyttely-jaos; Anja Nikkonen ja Elise Takala, Pelastuskoira-jaos; Mirva Hiltunen ja Nina Sarkonen sekä Nuoriso-jaos; Mari Lehto ja Heini Lukkarinen.

Kerhoemäntänä on toiminut Merja Järveläinen ja kenttävastaavana Anita Riekki. Lehteä on toimittanut Elina Mauno. Internet-sivuja on hoitanut Minttu Gröhn (osoitteessa www.tuusulankennelkerho.fi). Jäsenrekisteriä on ylläpitänyt Minttu Gröhn.

3.      KOKOUKSET JA MUUT KERHOTAPAHTUMAT

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Metsäpirtillä 4.3.2013, läsnä oli 31 jäsentä.

Hallitus on kokoontunut toimikautensa aikana 8 kertaa (paikallaolot: Marja Uusitalo 7/8, Martti Takala 8/8, Jonna Lindfors 8/8, Anja Nikkonen 6/8, Tarja Immonen 7/8, Mirva Hiltunen 5/8, Mervi Kähönen 8/8).

Kerhon syntymäpäiväjuhlia vietettiin kaikille jäsenille avoimessa kakkukahvi-tilaisuudessa kentällä (lauantaina 19.10.2013), minkä yhteydessä jaokset esittelivät toimintaansa ja harrastajilla oli mahdollisuus kokeilla eri lajeja omien koirien kanssa. Virallinen 40-vuotis juhlaillallinen oli 26.11.2013 Gustavelundissa ja tänne kutsuimme kaikki nykyiset ja entiset toimihenkilöt sekä aktiivisia harrastajia kustakin jaoksesta. Lähetimme kutsuja myös yhteistyökumppaneille sekä lähiseutujen kennelkerhoille, eri liitoille ja Tuusulan Kunnalle. Kutsutuista n. 50 henkilöä pääsi saapumaan paikalle ja juhliamme kunnioitti läsnäolollaan Suomen Palveluskoiraliitto, Uudenmaan Kanakoiraharrastajat ry, Keravan Koiraharrastajat ry ja Järvenpään Koirakerho ry. Juhlissa palkitsimme entiset puheenjohtajamme, muutamat aktiiviset harrastajat sekä vuonna 2013 mestaruuskilpailuissa menestyneet koirakot.

4.      JÄSENET 31.12.2013

Jäseniä yhteensä 313 (351), joista varsinaisia jäseniä 261 (301), perhejäseniä 30 (31) ja vapaajäseniä 22 (19). Suluissa edellisvuoden luvut. Lisäksi yhteistyökumppaneita on ollut 7 (7) kpl.

5.      KOULUTUS JA KURSSIT

5.1.   Agility-jaos

Agilitytoimikunnassa vuoden aikana ovat toimineet Maiju Turunen (tiedotus- ja tulosvastaava), Martti Takala (kouluttaja, hallituksen jäsen, virallisten kisojen koordinaattori, budjettivastaava), Elina Mauno (agilityn nettisivut, agilitypalsta Ydinluuhun, toimintakertomukset- ja suunnitelmat, budjettivastaava), Reetta Haataja (kouluttaja), Mari Lehto (kouluttaja, nuorisojaos, hallituksen varajäsen), Henna Puputti (vaihtoi seuraa syksyllä), Manja Hämäläinen ja Marianne Häkkinen (episvastaava alk. syksy 2013). Yhteyshenkilö agilityseurojen yhteiseen valmennusryhmään on vielä valitsematta.

Agility-jaos on järjestänyt ulkokenttäkoulutuksia Nahkelan kentällä huhtikuusta kesäkuuhun ja elokuusta syyskuun loppuun tiistai-, keskiviikko-, torstai- ja perjantai-iltaisin. Kouluttajina: Mika Väisänen, Tia Hirvonen, Jonna Pietiläinen, Mari Lehto, Reetta Haataja, Martti Takala, Päivi Reiman ja Arja-Leena Aho.

Talvihallivuorot on varattu (ti, ke ja to klo 17 – 18) Ojangon Vuokkoset-Areenalta ajalle 1.10.2013 – 1.5.2014 ja kaikki halukkaat ovat saaneet treenivuoron. Treenaus tapahtuu omakustanteisesti ja kouluttajina hallivuoroilla toimivat Anja Lintunen, Reetta Haataja ja Carita Mäkinen.

Koulutusmaksu oli 50 euroa / koirakko / kausi ja agilitytoimikuntalaiset ovat treenanneet puoleen hintaan, kouluttajat ilman maksua. Treenipaikan vastaanottamalla jokainen harrastaja oli veloitettu osallistumaan vähintään kolmeen agility- / talkootapahtumaan treenivuoden aikana ja tästä on pidetty myös kirjanpitoa. Alkeiskurssia ei järjestetty ja kaikki koulutus on tapahtunut oman seuran kouluttajien voimin (ulkopuolista koulutusta ei järjestetty). Tuusulan Kennelkerho oli (ja on edelleen) mukana Uudenmaan agilityseurojen yhteisessä valmennusryhmässä; hankkeen tavoitteena on tasata ja parantaa agilitykoulutuksen saatavuutta ja laatua seurojen välillä.

5.2.   Pelastuskoira-jaos

Pelastuskoira-jaos on kokoontunut perjantaisin koulutuskentällä klo 19 – 21. Tällöin on ollut ohjattua tai itsenäisesti suoritettua tottelevaisuus- ja ketteryysharjoituksia. Aktiivisia osallistujia on ollut lähes joka perjantai 4 – 8 koirakkoa. Sunnuntai-aamuisin treenit ovat olleet pelastushakua, rakennusetsintää tai taajamaetsintää lumi/pakkas-tilanteesta riippuen eri puolilla Uuttamaata. Kouluttajana on toiminut Mirva Hiltunen. Aktiiviset jäsenet ovat treenanneet myös pelastusjälkeä.

5.3.   PK-jaos

PK-jaos on järjestänyt palveluskoirakokeisiin tähtäävää koulutusta ensisijaisesti kilpailuoikeuden omaavien rotujen edustajille. Toimintamuotoina ovat olleet tottelevaisuuskoulutukset Nahkelan koulutuskentällä ympäri vuoden (erilliset kurssit keväällä ja syksyllä, muuten vapaamuotoisempaa koulutusta pk-vuoroilla maanantai-iltaisin ja keskiviikkoisin), maastoharjoitukset neljässä ohjatussa ryhmässä (3 x haku, 1 x jälki, treenit vähintään kerran viikossa, 8 – 10 koirakkoa / ryhmä), leirit, kurssit ja seminaarit sekä virallisten että harjoituskokeiden järjestäminen.

PK-jaoksessa ovat vuoden aikana toimineet Mervi Kähönen, Tintti Norring, Riikka Mäkinen, Petra Niemi, Minttu Gröhn ja Tarja Ruokolainen. Hakuryhmiä ovat vetäneet Mervi Kähönen, Marja Uusitalo ja Mari Kurenmaa, jälkiryhmän vetäjänä toimi Riikka Mäkinen. Aktiivisia kerhotoimintahenkilöitä (tottelevaisuuskouluttajia) ovat edellä mainittujen lisäksi olleet Reija Nieminen, Satu Klimschin, Elina Ahola-Iivarinen, Tuija Hirvi, Tintti Norring, Heidi Ilmonen, Minttu Gröhn, Miia Lemmetyinen, Niina Siljander, Minna Tuusa, Mari Kurenmaa, Pirjo Vasarainen ja Kaarina Karlsson.

Vuoden 2013 aikana on järjestetty seuraavanlaisia tapahtumia:

–          tottelevaisuuskursseilla teemakursseja keskittyen yksittäisiin liikkeisiin (uutena paikallamakuukurssi), yleiskursseja, BH-kurssi ja arkitottis; keväällä kaksi ryhmää uudella Kisavalmennus –kurssilla, joka oli suunnattu juuri kokeisiin menossa oleville koirakoille; kurssien pituus 3 – 8 koulutuskertaa ja kursseilla oli yhteensä 86 koirakkopaikkaa

–          uutena tapahtumana talvitottikset, joiden tarkoituksena on vähentää kouluttajien kuormitusta aktiivikisakaudella ja saada ympärivuotista jatkumoa osallistujille; talvitottikset alkoivat joulukuussa 2013 tutustumiskurssilla ja seuraamisen tekniikkakurssilla ja päättyvät helmikuussa 2014 arkitottikseen

–          valmennusta tottiskouluttajille alkukeväästä (vetäjänä Reija Nieminen)

–          3 ympäri vuoden toimivaa hakuryhmää (treenit väh. kerran viikossa, n. 10 koirakkoa / ryhmä)

–          ympäri vuoden toimiva jälkiryhmä (treenit kerran viikossa, 8 koirakkoa)

–          maastoryhmät leirillä Hartolassa toukokuussa (2 hakuryhmää + tottisryhmä) ja Räyskälässä lokakuussa (2 hakuryhmää + jälkiryhmä)

–          Suski Korrin tottelevaisuusseminaari 7.4.2013

–          Jani Karvosen ja Suvi Moilasen tottelevaisuusseminaari 3.11.2013

5.4.   Toko-jaos

Toko-jaokseen kuuluivat Tarja Immonen, Arja-Leena Aho ja Leene Torri. Koulutukset aloitettiin maaliskuussa ja koulutuksia järjestettiin joka toinen sunnuntai koulutuskentällämme. Kesätaukoa pidettiin kesä-heinäkuun ajan ja koulutukset jatkuivat taas elokuusta marraskuun loppuun asti. Viimeisellä kerralla vietettiin harrastajien ”pikkujouluja” tokoilun merkeissä.

Koulutusryhmiä oli yhteensä 5 kpl; pennut 5 – 10 kk, arkitottelevaisuus yli 10 kk (2 ryhmää), toko-alkeet ja kilpailijat. Kussakin ryhmässä on käynyt max. 6 koirakkoa. Kouluttajina ovat toimineet Tarja Immonen, Arja-Leena Aho ja Leene Torri. Koulutusmaksu oli 10 eur / kausi ja osallistujien edellytettiin olevan myös seuran jäseniä. VOI/EVL-ryhmä perustettiin marraskuussa ja ryhmä treenaa omatoimisesti joka sunnuntai.

5.5.   Muut kurssi / tapahtumat

Olimme mukana järjestelemässä valjakkourheilulajien koulutus- ja esittelytapahtumaa Hyvinkään koiraurheilukeskuksessa 20.1.2013. Tapahtuma oli tarkoitettu kaikille valjakkourheilulajeista kiinnostuneille ja tapahtumassa tarjottiin perustietoa lajeista sekä varusteista harrastamiseen ja kilpailemiseen. Osallistujat saivat informaatiota Valjakkourheiluliiton (VUL) tuomarin Timo Mäkiahon sekä Canin Caren Niina Forsblomin ja Kai Immosen pitämillä luennoilla ja tämän jälkeen halukkaat pääsivät testaamaan eri lajeja käytännössä omien koirien kanssa ammattilaisten opastuksella. Tapahtuma oli oikein onnistunut ja paikalla oli useita kymmeniä valjakkourheilulajeista kiinnostuneita. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Hakunilan Seudun Koiraharrastajien, Nobody’s Dogsportin, Hyvinkään koiraurheilukeskuksen ja Keravan Koiraharrastajien kanssa.  

Lokakuussa, 6.10.2013, järjestimme koirafrisbeekurssin Tuusulan Urheilukeskuksessa. Yhden päivän kurssilla harjoiteltiin heittoja, erilaisia tekniikoita asiantuntevien opastajien johdolla. Kurssin hinta sisälsi yhden kiekon, jonka avulla harrastusta pystyi helposti jatkamaan oman koiran kanssa kurssin jälkeen.

6.      NÄYTTELY-, KILPAILU- JA KOETOIMINTA

6.1.   Agility-jaos

Keväällä 2013 järjestettiin kaksi epävirallista kisaa (möllit 14.5. ja kisaavat 23.5.). Kisojen vastaavana toimi Elina Mauno ja nämä kaksi epistä tuottivat yhteensä n. 600 euroa.

Syyskuun 8. päivä järjestettiin viralliset agilitykisat 1- ja 2-luokille Vaunukankaan koulun kentällä. Vastaavina olivat Markku Lauren ja Martti Takala ja kisat tuottivat n. 1 500 euroa.

6.2.   Pelastuskoira-jaos

Pelastushakukoe järjestettiin kesällä 2013 kuudelle koirakolle. Näistä viisi koirakkoa sai hyväksytyn tuloksen. Tuomarina toimi Jorma Suni ja koetoimitsijana Mirva Hiltunen.

Jäsenistöstämme kaksi osallistui pelastuskoirien SM-joukkuekatselmukseen Helsingin Väestösuojeluyhdistyksen HEPeKo/HVSSy –hälytysryhmän kautta kahteen eri joukkueeseen (vain hälytyskortin omaavat ryhmät saavat osallistua). HEPeKo:n ykkösjoukkue sijoittu 7. sijalle ja kakkosjoukkue sai viidennen sijan.

Lisäksi harrastajat ovat saavuttaneet vuoden 2013 aikana koetuloksia seuraavasti:

–          PEHA-A – 3 kpl

–          PEHA-B – 2 kpl

–          PERA-B – 1 kpl

–          IPOR RH-T-A – 1 kpl

–          BH – 4 kpl

Vuoden aikana on valmistunut 1 hälytyskoirakko Vapepan hälytyskortille avuksi viranomaisten hälytyksiin.

6.3.   PK-jaos

PK-jaoksen järjestämissä virallisissa pk-kokeissa vuoden 2013 aikana koetoimitsijoina ovat olleet Marja Uusitalo, Miia Lemmetyinen ja Sanna-Mari Saukkonen.

 

Vuoden 2013 aikana järjestettiin 4 virallista PK-koetta:

–          hakukoe 4.5. (7 koiraa)

–          BH-koe 3.6. (10 koiraa)

–          jälkikoe 14.9. (6 koiraa)

–          hakukoe 20.10. (8 koiraa)

Näiden lisäksi pk-harrastajat järjestivät beaucenpaimenkoirien ja hollanninpaimenkoirien rotumestaruuskokeen Hyvinkäällä 17.8.2013. Lajeina olivat jälki-, haku- ja etsintäkoe (kaikki luokat) ja koiria osallistui kokeeseen yhteensä 20 kpl. Kokeessa tehtiin yhteistyötä jälkikokeen järjestelyiden osalta CityBelgit r.y:n kanssa. Kokeen koetoimitsijana oli Tintti Norring.

 

PK-harrastajiemme saavutuksia vuonna 2013:

–          PK SM joukkue 2013: Mervi Kähönen ja spn Konnamuorin Intro (EK), Minttu Gröhn ja spu Lexicon Kenzo (HK), Mari ja Tero Kurenmaa ja ben Avataran Brittany (VK), Anitta ja Janica Nurminen ja bptn Alma (VK)

–          PK etsintäkoe SM3: Mervi Kähönen ja spn Konnamuorin Intro

–          PK haku SM12: Minttu Gröhn ja spu Lexicon Kenzo

–          Etsintäkoe piirinmestaruus (Helsingin piiri) PM1: Mervi Kähönen ja spn Konnamuorin Intro

–          tiedossa olevia uusia koulutustunnuksia:

o   BH – 10 kpl

o   HK1 – 7 kpl

o   HK2 – 6 kpl

o   HK3 – 8 kpl

o   EK1 – 1 kpl

o   EK3 – 2 kpl

o   JK1 – 1 kpl

o   VK2 – 1 kpl

o   VK3 – 1 kpl

Luonnetestejä järjestettiin vuonna 2013 yhteensä 6 kpl, kolmena eri viikonloppuna (9. – 10.3., 23. – 24.3., 24. – 25.8.).

6.4.   Toko-jaos

Epävirallinen toko-koe järjestettiin toukokuussa halukkaille koulutuksiin osallistuneille. Virallinen toko-koe järjestettiin syyskuussa ja kokeessa jaettiin myös epävirallinen seuran toko-mestaruus (voittaja Tintti Norring ja csku Final Fantasy’s Boys Don’t Cry).

6.5.   Näyttely-jaos

Tuusula Summer Show 2013 järjestettiin kolmen seuran yhteisvoimin 29. – 30.6.2013 (muut järjestäjät: Uudenmaan Kanakoiraharrastajat ry, Koirakerho Heiluhännät ry). Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä yli 2 600 koiraa ja näyttelyn kauneimman koiran tittelin (Best In Show) vei afgaaninvinttikoira Agha Djari’s Blue Blood (om. Ylitalo Mikko & Hirvelä Arja & Ståhlberg Michaela, Vantaa). Näyttelyjärjestelyt saivat taas kiitosta niin tuomareilta, kehätoimihenkilöiltä, osallistujilta sekä näyttelyvierailta.

6.6.   Ajokoira-jaos

Vuoden 2013 aikana ei järjestetty virallisia eikä epävirallisia ajokokeita, vaikka olimme anoneet yhdet ketunajokokeet (piirinmestaruus) tammikuulle 2013. Koe jouduttiin kuitenkin perumaan lumiolosuhteiden vuoksi (sitä siirrettiin kerran, mutta lopulta se jouduttiin perumaan kokonaan).

7.      PALKINNOT JA MERKIT

Vuosikokouksessa 3.3.2013 jaettiin Vuoden koira 2012 -palkinnot seuraavasti:

VUODEN AGILITY-TULOKAS

kääpiösnautseri uros Hott’n Tott Da Ufo son of Afi (FI15649/10) – ohjaaja/omistaja Katja Nieminen, pisteet 150

         

VUODEN AGILITY-KOIRA

1.      kääpiösnautseri uros Chistoso A Fire Inside (FIN33524/06) – ohjaaja/omistaja Katja Nieminen, pisteet 160

2.      kääpiöpinseri narttu Maraca YSL Babydoll (FIN49843/08) – ohjaaja/omistaja Pia Ritaluoma, pisteet 157

3.      kääpiösnautseri uros Esslex Dexter Mcigors (FIN33125/08) – ohjaaja/omistaja Katja Nieminen, pisteet 156

VUODEN NÄYTTELY-TULOKAS

partacollie narttu Lawnlake Angel Dust (FI15484/11) – omistaja Marianne Häkkinen, pisteet 22

 

VUODEN NÄYTTELY-KOIRA

1.      newfoundlandinkoira uros Wave Seeker’s Fly Me To The Moon (FI12751/11)– omistaja Erkki ja Leila Selin, pisteet 160

2.      beauceron uros Moisionmäen Fiilis – omistajat Mari ja Tero Kurenmaa, pisteet 70

3.      partacollie narttu Lawnlake Angel Dust (FI15484/11) – omistaja Marianne Häkkinen, pisteet 38

VUODEN PK-TULOKAS

saksanpaimenkoira uros Sonorian Falke (FIN15510/08) – ohjaaja/omistaja Mervi Kähönen, pisteet 273 (HK1)

VUODEN PK-KOIRA

1.      belgianpaimenkoira tervueren narttu Alma (FIN39357/08) – ohjaajat/omistajat Anitta ja Janica Nurminen, pisteet 862,2

2.      saksanpaimenkoira narttu Konnamuorin Intro (FIN44092/05) – ohjaaja/omistaja Mervi Kähönen, pisteet 516

3.      saksanpaimenkoira uros Lexicon Kenzo (FI36929/10) – ohjaaja/omistaja Minttu Gröhn, pisteet 442,3

VUODEN PELASTUSKOIRAKKO-TULOKAS

dobermanni uros Lady’s Trick Juryman (FI56335/10) – ohjaaja/omistaja Reeta Hämäläinen

perusteet: Reeta aloitti pelastushaun kauden puolessa välissä. Hän on erittäin aktiivinen harrastaja, joka osallistuu kaikkeen toimintaan – kokeiden järjestämisestä apukouluttajaksi. Hän on tämän puolen vuoden aikana suorittanut Etsintä- ja EA1-kurssit. Hän on ollut tutustumassa hälytysryhmän toimintaan ja toimii nyt apuohjaajana Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmässä. Koirakkona Reeta ja Make ovat edistyneet roimasti vuoden 2012 aikana. Reeta on antanut kotia vaihtaneelle Makelle hienosti uuden suunnan elämään. Reeta on koiranohjaajana se, joka ensimmäisenä muuttaa omaa käytöstään ohjeiden mukaan.

VUODEN PELASTUSKOIRAKKO

1.      australiankelpie uros Kelmi Pyörremyrsky (FI20758/09) – ohjaaja/omistaja Merja Järveläinen

perusteet: Merja on aktiivinen harrastaja, joka osallistuu kokeiden järjestelyihin. Hän on käynyt Etsintä 1-kurssin ja on ensiaputaitoinen. Hän on suorittanut vuoden 2012 aikana koiransa Onnin kanssa viranomaisvaatimusten mukaiset kokeet PERA-A ja PEHA-B. Hän toimii Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmässä pelastuskoiraohjaajana.

2.     bokseri narttu Cochice Xmas Joy (FIN16058/08) – ohjaaja/omistaja Henna Ahola

perusteet: Henna on aktiivinen harrastaja, jonka tavoitteena on tulla pelastuskoiraohjaajaksi hälytystehtäviin. Hän on sinnikkäästi käynyt useissa kokeissa aloittaen BH-kokeesta. Hänestä voimme ottaa mallia ja rohkaista mielemme mennä kokeisiin. Elli on temperamenttinen ja lempeä bokseri, joka löytää nopeasti ja motivoidusti kadonneet maalimiehet. Toivomme, että tämä pieni tunnustuspalkinto auttaa Hennaa pysymään tavoitteessaan ja osallistumaan viranomaistasolle vaadittaviin kokeisiin.

3.      australiankelpie narttu Kengurukolon Creme Caramel (FI20436/10) – ohjaaja/omistaja Sakari Bergen

perusteet: Sakke on aktiivinen harrastaja, joka osallistuu kokeiden järjestelyihin. Hän on toiminut ratamestarina, joka on vaativa rooli pelastuskoirakokeissa. Sakke teki loistavat maastokartat Tuukkin ensimmäiseen pelastushakukokeeseen, alueet selkeästi rajattuna. Hän toimi myös kartturina kokeessa ja sai tuomarilta suuret kiitokset. Hän on ollut tutustumassa hälyryhmän harjoituksiin. Sakke tulee treeniin innokkaana säässä kuin säässä pitkästä matkasta huolimatta.

VUODEN TOKO-TULOKAS

kääpiösnautseri uros Chistoso A Fire Inside (FIN33524/06) – ohjaaja/omistaja Katja Nieminen, pisteet 41

VUODEN TOKO –KOIRA

1.      walesinspringerspanieli narttu Doniol Quite Perfect (FIN21129/05) – ohjaaja/omistaja Elina Kautto, pisteet 71

2.      kääpiösnautseri uros Chistoso A Fire Inside (FIN33524/06) – ohjaaja/omistaja Katja Nieminen, pisteet 41

3.      beauceron narttu Avataran Brittany (FI41408/09) – ohjaaja/omistaja Mari Kurenmaa, pisteet 34

Pikkujouluissa palkitsimme muistolahjalla ja kukkakimpulla seuramme tämän vuoden SM-mitalistin sekä pitkän ja menestyksekkään pk-uransa päättäneen koirakon:

PK SM 2013 etsintäkoe-pronssimitalistit: saksanpaimenkoira-narttu Konnamuorin Intro ja ohjaaja Mervi Kähönen

pitkä ja menestyksekäs ura: belgianpaimenkoira malinois uros Eloketun Etiäinen, om./ohj. Reija Nieminen

Ansiomerkkejä ei anottu vuonna 2013.

 

8.      KURSSEILLE OSALLISTUMISET

PK-koetoimitsijan pätevyyden saavuttivat Sanna-Mari Saukkonen, Tuija Hirvi, Petra Niemi ja Hannele Pirttimaa. Mari Kurenmaa saavutti koulutusohjaajan (SPKL) pätevyyden. PK-tuomariopinnoissaan harjoitteluvaiheeseen ovat edenneet Marja Uusitalo (tottis+pk-haku), Reija Nieminen (tottis+pk-haku), Mirva Hiltunen (tottis) ja Nina Sarkonen (tottis).

Pelastuskoira-jaoksen jäsenet ovat käyneet Vapepa:n ja SPKL:n kursseilla, jotka edistävät pelastustoimintaa. Mirva Hiltunen ja Nina Sarkonen osallistuivat myös Kuopion pelastusopiston pelastuskoiraohjaajien perus- ja valmiusryhmäkurssille.

Kannustamme kaikkia jäseniämme kehittämään itseään ja osallistumaan erilaisille kursseille jatkossakin.

9.      TIEDOTUSTOIMINTA

Ydinluu-jäsenlehti ilmestyi neljä kertaa. Lehti toimitettiin sähköisenä pdf-tiedostona kaikille sähköisen lehden tilanneille ja painettuna paperilehtenä muille jäsenille. Lehden päätoimittajana on ollut Elina Mauno. Lisäksi kentän ilmoitustaululla on ollut tiedotteita kerhon toiminnasta ja tapahtumista.

Yhdistyksen viralliset nettisivut toimivat osoitteessa www.tuusulankennelkerho.fi ja ylläpitäjinä ovat toimineet Minttu Gröhn ja Elina Mauno. Vaihdoimme vuoden aikana nettisivujemme palveluntarjoajaa edellisen ajauduttua ”ongelmiin”.

Seuran sivut Facebookissa (https://www.facebook.com/pages/Tuusulan-Kennelkerho-ry/126745190732758) on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tiedotuskanavana ja ylläpitäjinä sivulla ovat olleet Marja Uusitalo, Minttu Gröhn, Tia Hirvonen, Mervi Kähönen, Jonna Lindfors, Elina Mauno ja Tarja Immonen. Facebook-sivuilla on 133 tykkääjää (lukijaa).

10.  TALOUDELLINEN TILA

Kerhon taloudellinen tila selviää liitteenä olevasta vuoden 2013 tilinpäätöksestä.

11.  KIITOKSET

Kiitämme yhteistyöstä ja sponsoroinnista seuraavia yhteistyökumppaneitamme: Tuusulan kunta, K-Supermarket Hyrrä, Petpost Oy, Happy Pets Oy, Mafrida, koirahieroja Katja Härmä, Koirien Hyvinvointikeskus, Musti ja Mirri ja Korson PetPoint. Kiitos koulutuskenttämme talvikunnossapidosta Jyri Seunalle. Kiitämme myös lähiseutujen peltojen ja metsien omistajia alueidensa luovutuksesta harrastuskäyttöömme.

12.  MUU TOIMINTA

Koulutuskenttämme kontit saivat uuden ilmeen Pekka Halosen Akatemian opiskelijoiden toimesta. Neljä innokasta taideopiskelijaa suunnittelivat ja toteuttivat annettujen ohjeiden mukaisesti kontteihin seuramme toimintaa ja eri lajeja esittävät kuvitukset. Maalaukset jäivät hieman kesken syyssateiden tullessa, ja olemme sopineet taiteilijoiden kanssa töiden jatkamisesta taas keväällä.

Kenttämme valaistusta parannettiin syksyllä, kun lisäsimme valaisinpylväitä myös kentän pimeälle puolelle. Kenttämme käyttöä on pystytty näin lisäämään, kun pimeään aikaan treenialue laajeni merkittävästi.

Olemme myös vuokranneet konttejamme sekä esteitämme ulkopuolisten seurojen käyttöön ja kentällämme onkin mm. pidetty springerspanieleiden toko-mestaruuskokeet sekä luonnetestattu eri rotujen edustajia.